18.8.13

La colección de bonsáis del JBB


Presentación registrada en SafeCreative *1308185607915 (2022:2212172888234)

Más información: Álbum del tiempo

La Agenda del Museu de Ciències Naturals (¿2010 o 2011?):
“La col·lecció de bonsai del Jardí Botànic té el seu origen en el llegat que la família de Pere Duran i Farell va deixar al Jardí. Aquest enginyer, empresari i decidit impulsor del Jardí va ser també un reconegut mestre en el món dels bonsais. Des que va iniciar-se en aquest art a principis dels anys vuitanta i fins a l'any de la seva mort, el 1999, va desenvolupar i reunir una notable col·lecció d'uns 108 bonsais d'espècies mediterrànies.
El Jardí Botànic de Barcelona ha conservat, ampliat i desenvolupat aquesta col·lecció a través d'adquisicions, altres donacions o recuperacions i actualment compta amb 210 exemplars. S'ha habilitat un espai en els vivers del Jardí on a partir d'ara es podran veure exposats 36 bonsais que variaran segons les estacions i les necessitats de cada exemplar. Alguns arbres s'exposen amb plantes d'accent (plantes de jardineria que es disposen al seu costat) que complementen i realcen la bellesa de l'arbre i a més, imiten la manera de com es mostren tradicionalment al Japó.
Aquesta col·lecció rep periòdicament la visita d'un mestre japonès que assessora, marca pautes i aporta el seu toc magistral en la modelació dels arbres. I és que el Jardí Botànic treballa amb l'objectiu de convertir aquest conjunt de bonsais en una col·lecció de referència internacional d'espècies mediterrànies. Qualsevol época és apropiada per visitar l'exposició ja que totes les estacions permeten disfrutar d'aquest art importat del Japó i adaptat al clima mediterrani.”